petak, 23. ožujka 2018.

Pismo kršćanke muslimankama: „Zavidim vam jer ste sretnije od nas!“


HOLLYWOOD NAM JE ODUZEO SREĆU PA NE DAJTE DA I VAMA TO URADE!Zbog cionističkog „rata protiv terora“ i njihovih napada na Libanon (tekst je objavljen 2007., prim. prev.), glavna tema svakog američkog doma su dešavanja u islamskom svijetu. Vidim razaranja, smrt i uništenje koji su zadesili Liban, ali primijetim i još nešto: VIDIM TEBE, ŽENO MUSLIMANKO. Vidim da ljepota muslimanki sija i osvjetljava, mada su one obučene jednostavno i skromno. Ne mogu, a da ne primijetim da skoro svaka muslimanka ili nosi dijete u naručju ili je okružena s njima…Ali ne ističete se vi samo po spoljašnjoj ljepoti. Primijetim i u sebi nešto čudno: zavidim vam, o muslimanke.
Osjećam se grozno zbog strašnih nedaća i ratnih zločina kroz koje prolaze vaši narodi, ali ne mogu da se ne divim vašoj snazi, ljepoti, skromnosti, i što je najbitnije – vašoj sreći. Da, uistinu je čudno, ali sam shvatila da vi, uprkos svim belajima, izgledate mnogo sretnije nego mi. Jer živite prirodnim životom za kojim žudi svaka žena.Životom kojim su žene oduvijek živjele još najstarijih vremena. Životom kojim smo i mi na Zapadu živjele sve do 60-tih godina, a tada su nas napali zajednički neprijatelji. Samo što mi nismo zasute s pravom municijom, već s suptilnim prevarama i rušenjem našeg morala…

HOLLYWOOD NAM JE RAZORIO PORODICE, PA NE DAJTE DA I VAMA TO URADE!
Nas Amerikance nisu napali borbenim avionima niti oklopnim vozilima, već kroz djelovanje Hollywooda. A nakon što završe s uništavanjem infrastukture u vašim zemljama, oni će nastojati da i vas napadnu na isti način kao i nas. Ne želim da vas zadesi naša sudbina. Osjećali biste se poniženo, baš poput nas. A ovakvo medijsko „bombardovanje“ možete izbjeći ukoliko budete saslušali iskustva onih koji već trpe ozbiljne posljedice njihovog zlog utjecaja.Jer sve što vam dolazi iz Hollywooda je samo hrpa laži, izvrtanje stvarnosti, dimna maska.

Oni nastoje predstaviti blud kao bezazlenu rekraciju i čin opuštanja jer žele da unište moralne temelje društva. To je cilj njihovog otrovnog rada. Savjetujem vas da ne pijete njihov otrov. Jer nakon što ga okusite, nema nazad. Nema seruma koji može pomoći niti protuotrova. Možete se djelomično oporaviti, ali nećete više biti isti. Stoga je najbolje u potpunosti se kloniti otrova, nego zaliječivati štete koje prouzrokuje.Pokušat će vas pridobiti s zavodljivim filmovima i muzičkim spotovima, lažno predstavljajući nas, američke žene, kao sretne i ispunjene, ponosne što se oblačimo kao prostituke, i zadovoljne u našim porodicama.

Vjerujte mi, većina nas nije sretna. Milioni nas koriste lijekove protiv depresije, mrze svoje poslove, i plaču noću zbog muškaraca koji su nam rekli da nas vole, a nakon toga nas iskoristili i samo otišli.Oni bi voljeli da i vaše porodice unište i da vas ubijede da imate manje djece. Prikazivat će vam brak kao oblik ropstva i gubitak šanse za napredovanjem u karijeri, majčinstvo kao prokletstvo, a skromnost i čednost kao zastarjelost. Oni žele da jeftino prodate sebe i svoju vjeru. Nemojte na to pristati!

MUSLIMANKO, TVOJA JE MAHRAMA LJEPŠA OD MODNIH TRENDOVA! 
Muslimanke, vidim vas kao vrijedne dragulje, čisto zlato, ili bisere velike vrijednosti o kojima se govori u Bibliji (Evanđelje po Mateju, 13: 45). Sve su žene biseri velike vrijednosti, ali su neke od nas zavarane i sumnjaju u vrijednost svoje čistoće. Isus je rekao: „Ne dajite ono što je sveto i čisto psima, niti bacajte bisere pred svinje, kako ih ne bi svojim nogama gazili…“ (Evanđelje po Mateju, 7:6) Naša je vrijednost neprocjenjiva, ali smo ubjeđene da smo jeftina roba. Vjerujte mi: ništa ne može zamijeniti onaj osjećaj kad se pogledate u ogledalo i osjetite čistoću, nevinost i samopoštovanje…Modni trendovi koji dolaze iz zapadnjačke kanalizacije žele vas ubjediti da je seksualnost vaša najveća vrijednost. Ali prekrasne haljine i mahrame su mnogo privlačnije i izazovnije od zapadne mode, jer vas prekriju velom misterije i pokazuju samopoštovanje i samopouzdanje. Ženina seksualnost bi se trebala kriti od nedostojnih očiju, i biti poklon čovjeku koji vas u tolikoj mjeri poštuje i voli da želi s vama brak. I pošto su vaši muškarci još uvijek muževni ratnici, i zaslužuju od vas ono najljepše. Naši muškarci ne žele više čednost, oni ne prepoznaju bisere, već odabiru bljeskave kamenčiće. Samo da bi na kraju i njih napustili!

MUSLIMANKE, ZAŠTO NAS KOPIRATE, A VI STE BISERI ČISTI…
Muslimanke, vaše su dragocjenosti unutrašnja ljepota, nevinost, i sve ono što vas čini baš takvim kakve jeste. Ali vidim da neke od vas prelaze granice i pokušavaju da se „vesternizuju“, pa čak i one među vama koje nose mahramu. Pitam vas zašto imitirate žene koje se kaju, ili će se uskoro pokajati, zbog svoje izgubljene časti?Za njihov gubitak nema nadoknade, a vi ste netaknuti dijamanti. Nemojte da vas prevare, pa da budete obično kamenje. Sve što vidite u ženskim magazinima i na zapadnjačkim TV-kanalima je LAŽ. To je đavolova obmana…

SREĆA JE ZA ŽENU SAMO U BRAKU, A NE U VANBRAČNIM ODNOSIMA!
Odat ću vam i malu tajnu, ako vas zanima: seks prije braka nije uopšte sjajan. Mi smo naša tijela podali muškarcima koje smo voljeli, i mislili smo da će nas oni zbog toga zavoljeti i htjeti oženiti. Baš kao što smo gledali na TV-u. Ali to uopće nije ugodno, bez sigurnosti braka i spoznaje da će on ostati uz vas! U tome je ironija. Samo vam ostanu suze. Govorim vam kao žena ženi, i vjerujem da to već i znate. Zato jer samo žena može razumjeti ono što se krije u srcu druge žene.Mi smo dosta slične. Naša boja kože, religija ili nacionalnost ovdje nisu bitne, jer je ženino srce svuda isto. Mi volimo. To je ono što najbolje radimo.
Mi njegujemo naše porodice i pružamo snagu i utjehu muškarcima koje volimo. Nas, američke žene, su prevarili da vjerujemo da smo najsretnije ako „ganjamo“ karijere, živimo same, i imamo slobodu da ljubav pružamo kome god želimo. TO NIJE SLOBODA! I TO NIJE LJUBAV! SAMO SE U BRAKU ŽENA MOŽE OSJETITI DOVOLJNO SIGURNOM DA VOLI!Nemojte pristajati ni na šta drugo! Vjerujte da nije vrijedno. Neće vam se dopasti i još ćete se manje dopadati samima sebi. I na kraju ćete biti ostavljene…

MUSLIMANKA NIJE PONIŽENA, VEĆ JE PONIŽENA ZAPADNA ŽENA!
Grijeh se nikada ne isplati i uvijek vas iznevjeri. Iako sam sačuvala svoj obraz kroz brak, niko mi ne može nadoknaditi predbračno gubljenje časti. Ženama s Zapada mediji nastoje isprati mozak govoreći da su žene muslimanke ugnjetavane. Ali istina je da smo mi te koje su ugnjetavane; mi smo robovi modi koja nas ponižava, opsjednute s vanjskim izgledom i težinom, molimo za ljubav muškarce koji ne žele da odrastu. Duboko u nama znamo da smo izigrane. Mi vam se potajno divimo i zavidimo vam, mada to neke od nas neće priznati. Molim vas da nas ne gledate s mržnjom i nemojte misliti da smo zadovoljne s onim što se dešava. To nije naša krivica.Mnoge od nas nisu imalo očeve da nas zaštite kad smo bile mlade, jer su naše porodice razorene. Znate i same ko iza toga stoji. Ne dajte da vas prevare, drage sestre.
Ostanite čiste i čedne. Mi, žene kršćanke, treba da shvatimo u čemu je sreća za ženu. Trebamo da nam vi budete primjer, jer smo izgubljene. Držite se svoje čistoće. Nadam se da ćete ovaj savjet razumjeti na način kako sam i htjela: u duhu prijateljstva, poštovanja, i divljenja.

S ljubavlju od vaše sestre kršćanke

7. mart 2007. Joanna Francis – pisac i novinar iz SAD-aZa N-um preveo: Nedim Botić

0 komentari

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

 
© Riznice korisnog znanja
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top