srijeda, 21. ožujka 2018.

Vukovi u jagnjećoj koži

Odavno izbjagavam da pišem o ovoj temi ali vidim da je neizbježna i da se o njoj mora i javno progovoriti pored međusobnih „pošaptavanja“!!! Svjedoci smo velikih zloupotreba vjere od strane pojedinaca kojima je ostalo jako puno džahilijeta u djelima i srcima a vanjskim izgledom podsjećaju na čestite mu’mine. Iako ovoga puta pišem o muškarcima, činjenica je da nije mali broj žena koje također zloupotrebljavaju vjeru za svoje sitne ovodunjalučke prohtjeve. Takvi, svojim ponašanjem, nanose veliku štetu Islamu i čestitim muslimanima i muslimankama i svojim ponašanjem šalju potpuno iskrivljenu sliku praktičara Kur’ana i suneta. Najčešće žrtve tih slatkorječivih vukova u jagnjećoj koži su čestite vjernice koje su u teškoj materijalnoj situaciji ili su samohrane majke, ili raspuštenice, udovice ili pak one koje nemaju podršku svoje porodice u praktikovanju vjere. 

Ovaj tekst je i posvećen upravo njima i svima onima koje su potencijalne žrtve takvih „glumaca“ koje bih rado streljala dum-dum metcima za primjer drugima da nikada nikom ne padne na pamet da se poigra sa muslimanskom čašću!!!Analizirajući probleme i posmatrajući neke praktične primjere, zgorzila sam se hrabrošću takvih ahmaka koji sebi daju za pravo da nekoj jadnoj sestri ispričaju kako bi da je žene u ime Allaha, kako bi da joj pomognu u ime Allaha, izražavaju im ljubav i poštovanje, kupuju ih ajetima i hadisima, a onda nakon što ih ubijede u iskrenost njihovog pokvarenog nijeta, bacaju udicu i love ih na tz. šerijatski brak u kome će im sagradit kule i gradove i u kome će cvjetat ruže na zajedničkom putu do Dženneta. Nakon što se pod sumnjivim okolnostima vjenčaju, brak traje obično jedan ili dva vikenda, a onda naša vrla braća okreću ploču i obavještavaju svoje žrtve da nisu u stanju da ih izdržavaju, da ne mogu da im sagrade kule i gradove i da na njihovom putu nikakve ruže ne cvjetaju. Ukoliko je sestra saburli, izvršavaju razne pritiske na njih sve dok same ne zatraže razvod koji oni eto nikada sami nebi dali ili se mladoženje jednostavno izgube prečesto kod svoje voljene prve, druge ili treće supruge koje su ostale jedan vikend same kod kuće dok je muž boravio na „službenom putu“. Takva putovanja se ponavljaju sa nekim novim žrtvama i nekim novim gradovima. 

Nečesto se desi da se nađu „šerijatske frajerčine“ koji udatim sestrama prvo protekfire muževe te ih nakon kraćeg dopisivanja i „razumijevanja“ te savjetovanja po svim životnim pitanjima ubijede da je veliki džihad da ostave svoje muževe i djecu te se udaju za njih „čestite mudžahide. Hvala Allahu koji je zabranio da žena dodirne muškarca koji joj nije mahrem jer vallahi bi bilo počupanih brada na sve strane !!! Ne šalim se !!! Umorila sam se od slušanja ovih priča a toliko su slične pa ponekad i identične da pomislim da se radi o istim osobama i bilo bi mi lakše da je tako ali se uvijek iznova razočaram kada se uvjerim da je to naša žalosna stvarnost. 

Zbog toga vas molim, sestre moje drage, da sebi ne dozvoljavate da dođete u situaciju da budete žrtve nečijih pohotnih strasti pa makar se taj neko i zaklinjao Allahom u iskrenost nijeta i makar vam citirao sve ajete i hadise i sve fetfe svijeta. Čuvajte Allahove granice i ne ulazite u razgovore bez stida, ne dozvolite da vas neki džahil sakriven ispod brade koristi za svoje bolesne fantazije na par dana. Ne upuštajte se u takve avanture jer ćete biti same odgovorne za svoju naivnost i sve ono što uslijedi iza toga. Ako ste bile u braku ili ste u teškom finansijskom stanju ili imate iksušenja zbog praktikovanja vjere, pouzdajte se u Gospodara koji hrani ptice na grani i ribe u vodi i koji je jedini opskrbitelj. Osaburite na iskušenjima koja su vas zadesila i nadajte se ulasku u Džennet bez polaganja računa. Nemojte se zalijetati i nemojte se upuštat u bilo koje zabranjeno djelo jer će te neminovno patiti zato što nikada nećete vidjeti hajra od bilo kojeg djela začetog na haramu. Nemojte da se upuštate i lakomisleno ulazite/izlazite iz braka u brak jer to ostavi traga na srce i dušu a posebno ako još djecu imate a ta djeca treba da privikavaju različite muškarce koji kroz kuću prolaze. Nemojte da me kritikujete i kažete kako ne radite haram jer se vjenčate, razvedete, prođe idet i ponovo se udajete.

U svemu treba imati granicu a posebno u zasnivanju porodice o kojoj treba dobro promisliti, a posebno ako se već ima brak iza sebe i ako o tvom izboru zavisi i sreća tvoje djece. Molim vas ne požurujte sa donošenjem odluka i sa upuštanjem u komunikaciju putem interneta jer nikada ne znaš ko se iza monitora krije. Ne dozvoli sebi, draga moja sestro, da postaneš žrtva nekog pokvarenjaka koji uživa u iskorištavanju čestitih vjernica. Ako imaš potrebu za brakom i želiš da se udaš, tada se posavjetuj sa pametnijim od sebe, prije svega sa svojim mahremima, a zatim sa istinskim prijteljima pa uz čvrst oslonac u Allaha i dovu da ti On pošalje onoga koji je hajr za tebe, budi sigurna da će ti suđeni doći makar nikada ne izašla iz kuće kako je bezboroj primjera u našoj svakodnevnici. A vi – zločasti vukovi, prije nego se u ovakve avanture upustite i prije nego nekog ponizite, razmislite da li biste voljeli da se neko sutra tako poigra sa vašom kćerkicom, sa vašom sestrom i da vas Allah kazni putem najdraže ženske osobe na svijetu!? Ne zaboravite da Allah uvijek pravedno račune sviđa!!! 


Piše: Nađa Dizdarević

0 komentari

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

 
© Riznice korisnog znanja
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top