srijeda, 21. ožujka 2018.

Započnite jutro sa medom i vodom

Jeste li znali, ili negdje već čuli da kombinacija tople vode i meda ima višestruko povoljan utjecaj na vaše zdravlje?


Med, baš kao i drugi pčelinji proizvodi, od davnina se koriste kao hrana i kao lijek, ali i za njegu.

Također, spomenuti prirodni proizvodi jako se koriste i za uljepšavanje lica i tijela. Med posjeduje svojstva koja ga čine nezaobilaznim dijelom zdrave prehrane, a zima bez meda i pčelinjih proizvoda nezamisliva je.

Ipak, ljekovitost meda ovisi od njegove kvalitete kao i od vrste biljaka iz koje je med dobiven. Biljke za dobivanje meda ne možemo birati jednu po jednu, no ako poznajemo teren i godišnje periode u kojima dominiraju određene biljke, tada možemo reći i koje biljke dominiraju u nekom medu. Med posjeduje jedinstvenu strukturu, a koristan je zbog svojih antimikrobnih i antioksidacijskih svojstava. Med je lako probavljiva namirnica koja trenutno vraća izgubljenu energiju, a dugotrajnom primjenom osigurava fizičku izdržljivost i psihičku stabilnost. Jako je koristan i treba ga uvijek imati u kući.

Zbog činjenice da je med tako dobar, i mnogi od nas su upoznati sa njegovim kvalitetama, no ne znaju svi koliko dobra može biti medena voda, odnosno topla voda u kojoj je rastopljen med. Upotreba medene vode dovodi do oslobađanja od različitih bolesti, a jako često se koristi i u kozmetici. Kroz povijest, medenu vodu su koristili kao ukusni „živi“ napitak na svim slavljima.

Započnite svoje jutro uz čašu medene vode. Popijte medenu vodu odmah, na prazan stomak. Priprema se tako da u čašu tople vode ubacite žličicu meda, promiješate i popijete. Evo kako medena voda djeluje na vaš organizam.

Pomaže u suzbijanju suvišnih kilograma – Ova medena voda vam može pomoći da eliminirate suvišne kilograme na potpuno prirodan način. Šećer koji med sadrži potpuno je prirodan i drugačiji od šećera koji mi poznajemo i svakodnevno koristimo. Jako je zdrav i bogate je kalcijem. Pomaže i da ne uzimate druge slatkiše i drugi slatki napici. Gazirani i drugi slatki sokovi prepuni su “praznih” kalorija, a eliminiranjem njihovog unosa brže eliminirate masne naslage iz tijela. To se neće desiti preko noći, ali je u svakom slučaju dobro za vas na duge staze.

Medena voda će poboljšati vašu probavu – Svako jutro, čaša mlake vode u kombinaciji sa žličicom meda, ujutro na prazan želudac, pomaže vam da regulirate probavu. Antiseptička svojstva meda pomažu u ublažavanju kiseline u želucu istovremeno povećavajući proizvodnju crijevne sluzi. Napitak je “odgovoran” i za hidrataciju debelog crijeva. Sve spomenuto regulira probavu te sprječava nastanak zatvora.

Medena voda poboljšava imunitet – Za jačanje imuniteta pijte mednu vodu ujutro. Svi mi znamo da je med fantastično prirodno sredstvo koje eliminira bakterije. Prepun je enzima, vitamina i minerala koji su “na prvoj liniji fronta” u borbi protiv bakterija. Ako kombinirate med i toplu vodu spomenuta svojstva dodatno se pojačavaju.

Smanjuje alergije – Najbolje je da koristite med iz svog okruženja, jer korištenjem lokalnog meda zapravo ćete prilagoditi organizam polenu koji se nalazi u vašem podneblju. Zauzvrat, to vam pomaže da smanjite osjetljivost na alergije životne sredine. Sama topla voda ovdje nije od presudnog značaja, ali je veoma bitna za hidrataciju.

Ublažava upalu grla i kašalj – Topla voda u kombinaciji sa žličicom meda vam može pomoći da ublažite bol i iritaciju grla, kao i da smanjite kašalj. Takva kombinacija je mnogo bolja i djelotvornija od komercijalnih proizvoda te ne postoje nikakve nuspojave.

Medena voda uklanja nametnike u crijevima – Sve vrste parazita naseljene u digestivnom traktu čovjeka ne vole žutu boju. Ako ih zarazite zracima žute boje, oni će prestati da se razmnožavaju. Dolazi do neke vrste sanacije vaših crijeva, rastvaraju se naslage fekalija na crijevima. Zato, u početku možete primijetiti uvećanje obima struka, ali to ne treba da vas plaši. Za to postoji jednostavno objašnjenje: fekalno kamenje (naslage) „bubri“, postaje mekše i počinje njihova evakuacija iz organizma. Počinje čišćenje cijelog organizma na staničnoj razini. Povećava se antibakterijsko, antivirusno i antigljivično djelovanje. Normalizira se rad debelog crijeva. Konzumiranje medene vode je dobar način da se obnovi crijevna mikroflora i eliminira disbakterioza crijeva.

Medena voda dobra je za bubrege i mokraćni mjehur – Ako pijete medenu vodu ujutro primijetit će te umanjenu potrebu za mokrenjem tijekom noći. Ovaj prirodni lijek je tako dobar da djeluje i kod ljudi koji inače pate od noćnog nekontroliranog mokrenja. Med je higroskopičan, što znači da sakuplja vodu, pa tako bubrezi i mokraćni mjehur preko noći nemaju opterećenje i odmaraju se.

Medenom vodom njegujte lice – Sa medenom vodom brišite lice. Ona njeguje kožu, ostavljajući je baršunastom, svilenkastom i mekom. Ovo je odlična prirodna kozmetika sa medom, najstarija i najmodernija u isto vrijeme.

Kako se priprema medena voda?

Malu žličicu meda promiješajte u čaši sirove mlake vode. Na ovaj način dobit će te 30%-ni rastvor meda, koji je po sastavu identičan krvnoj plazmi. Ako je pijete u preventivne svrhe, predlažemo da vodu pijete ujutro na prazan želudac. Treba je popiti veoma brzo. To je jako važno jer Sfinkter, ventil želuca, se odmah otvara pa tako voda dospijeva u crijeva, nakon čega se apsorbira u krvotok.

Medena voda uobičajeno se pije ujutro, čim se probudite i uvečer prije spavanja. Nemojte se plašiti da pijete vodu prije spavanja, ona sprječava pojavu otoka, zato što rasterećuje bubrege. Vodu pijte uvijek svježe pripremljenu. Nikad je ne pravite unaprijed!

0 komentari

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

 
© Riznice korisnog znanja
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top