subota, 28. travnja 2018.

Nadnaravna moć Kabe – Avioni i ptice ne mogu letjeti iznad nje!?

Čuo sam jučer jednu pogrešnu informaciju vezanu za Kjabu. Naime, širi se “činjenica” da ptice i avioni ne mogu letjeti iznad Kjabe zbog neke nadnaravne mudžize koju je Uzvišeni Allah dao Kjabi, što ukazuje da je islam istina.

Prvo, mi ne trebamo da tražimo istinitost islama u lubenici ili oblaku na kojem piše Allah i sl., mi imamo Kur’an i Sunnet i to je više nego dovoljno kao dokaz istinitosti ove vjere. Ove ostale stvari, poput lubenice ili jareta na kojem je ispisano ime Uzvišenog Allaha, sve je to diskutabilno a dosta toga ima i lažnog.

Drugo, što se tiče aviona, oni mogu da lete iznad Kjabe ali im nije dopušteno iz razloga što bi to bilo preveliko uznemiravanje hadžija i mu’temira, jer svaki dan u vremenu hadža na aerodrom u Džiddi sleti preko 800 aviona. Zamislite da samo 200 njih dnevno preleti iznad Kjabe. Zbog te buke saudijske vlasti su odlučile da je prostor iznad Mekke zabranjen za vazdušni saobraćaj. Ima iznimki, helikopterima sa posebnim namjenama je dozvoljeno u potrebi.

Treće, što se tiče ptica, one slobodno lete iznad Kjabe koliko hoće. Na YouTube postoji mnogo snimaka njihovog leta. Tako da nije istina da avioni i ptice ne mogu da lete iznad Kjabe. Ovakve “činjenice” kad ih koristimo samo nam štete kada se dokažu da su neispravne. 


Abdullah Mujić, prof.

0 komentari

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

 
© Riznice korisnog znanja
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top