petak, 1. lipnja 2018.

Posljednja poruka | Ali Banat



Posljednja oporuka velikog humanitarca i filantropa (osoba koja voli ljude i brine se da im bude bolje) koja je posthumno objavljena. 

Ali Banat široj javnosti postao je poznat po videu objavljenom prije tri godine pod nazivom "Blagodat kancera" u kojem govori o svom životu i (smrtonosnom) iskušenju u kojem je našao spokoj. Rođen je u Australiji i bio je uspješan biznismen, saznao je da boluje od kancera i to ga je podstaknulo da se vrati vjeri. U videu je pokazao svoj nakit od 60.000 dolara, Louis Vuitton cipele, Ferrari Spider koji košta 600.000 dolara i druge stvari o kojima mnogi sanjaju, za koje je, nakon što je obolio, shvatio da su "bezvrijedne". 

Sve to, odlučio je da utroši u humanitarne svrhe. Osnovao je fondaciju MATW i ostatak svog života posvetio gradeći mnoga dobra u Togu, Burkini Faso i Gani, a jedno od njih je i izgradnja sela za 200 udovica, škola za 600 siročadi, džamija, mini-bolnica i lokalni biznis kojim će se zajednica izdržavati. Ali Banat, humanitarac i filantrop, reselio je 29. maja, a ovaj video je snimio nedugo prije svoje smrti i oporučio da bude objavljen posthumno. 

Da mu se Allah smiluje i uvede u Džennet.

0 komentari

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

 
© Riznice korisnog znanja
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top