utorak, 13. ožujka 2018.

Bitna je stvarnost islama, a ne stanje nekih muslimanaAko pronađete ljekara koji je sklon nekoj po zdravlje štetnoj navici ili vidite učitelja koji pokazuje nedolično ponašanje, i pored vašeg čuđenja i osude oba ponašanja, jer su oprečna s znanjem i položajem ljekara i učitelja, vi ipak nećete promijeniti mišljenje o važnosti medicine za ljudski rod i visokom položaju prosvjetarskog poziva u društvu i svakoj civilizaciji.
Zaključit ćete potom da taj ljekar i učitelj ne predstavljaju ništa drugo do loš primjer poslovnih branši kojima pripadaju.
Slično je i sa muslimanima koji prakticiraju nedolična i ružna djela, što u biti nema nikakve veze sa blistavom stvarnošću islama. To je samo pojava i primjer ljudske slabosti, ružnih navika i nekulture koje se, po bilo kom osnovu, ne mogu dovoditi u vezu sa islamom. Upravo onako kao što se nesavjesni ljekar i nepromišljeni učitelj ne mogu stavljati na teret medicine i obrazovanja.

newmuslimguide.com

0 komentari

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

 
© Riznice korisnog znanja
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top