utorak, 20. ožujka 2018.

Blagodati ZEMZEM vode


Božiji Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekaoje: "Najbolja voda na Zemlji je zemzem-voda, u njoj je hrana koja zasićuje i lijek od bolesti” (Taberani u svojoj knjizi Kebir, a Albani je rekao da je hadis vjerodostojan, vidjeti: Sahihu Džami'a, br.3322, Albani); "Zemzem-voda je za ono za što se pije." (Ahmed, hadis je sahih, vidjeti: Sahihu Džami'a, br.5502, Albani). 

Davna istraživanja pakistanskih naučnika i novija istraživanja Instituta za hadždž u Mekki potvrdila su da zemzem-voda ima specifične i čudne sastojke i da se razlikuje od drugih voda. Predsjednik instituta za hadždž potvrdio je da je zemzem-voda sve više izvirala kako su pokušavali da je iscrpaju u svrhu postavljanja temelja za proširenje Harema, tako da su morali postaviti tri pumpe za crpljenje vode. Tom prilikom uzet je uzorak vode na samom mjestu izviranja kako bi se utvrdilo postojanje virusa u vodi. Analiza je pokazala da u zemzemu nema nijednog virusa i da je voda u potpunosti čista, što upućuje na činjenicu da se moguće zagađenje dešava prilikom korištenja posuda i cijevi, tj. zagađenje dolazi od drugih stvari, a ne iz samoga zemzema. Isto tako jedna od specifičnosti Zemzema jeste da ga ima uvijek, tj. uvijek je izvirao, od vremena Božijeg Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, pa sve do današnjega dana. 

Brojni su primjeri onih koji su se izliječili pijući zemzem: 

● Stariji čovjek iz Jemena imao je slab vid, čak štaviše, došao je do stepena da je izgubio vid. Volio je da puno čita Kur'an i to iz maloga mushafa koji je uvijek nosio. Ali kako da čita oslabljenog vida? Čuo je da je zemzem lijek i došao je i pio ga. Potom je uzeo mali mushaf iz džepa, otvorio ga i čitao iz njega. Kako to kada nije mogao da čita iz većih mushafa? Rekao je stari čovjek: ''To je došlo poslije moga pijenja zemzema.“ 

● Jedna muslimanka dugo je imala oboljelo lijevo oko, što je rezultiralo migrenom koja nije prestajala ni danju ni noću, niti su pomagali lijekovi za ublažavanje bolova. U potpunosti je izgubila vid na tom oku. Posjetila je jednoga od najboljih oftalmologa koji joj je rekao da se migrena ne može ukloniti osim davanjem injekcije koja će ukloniti i migrenu, ali i izazvati potpuni gubitak vida na to oko. Spomenuta muslimanka nije gubila nadu u Allahovu milost i lijek, i odlučila je da obavi 'umru i zatraži lijek u Allahovoj kući. U toku obavljanja 'umre oprala je oboljelo oko sa zemzemom i vratila se u hotel. Po povratku iznenadila se vidjevši da je oboljelo oko u potpunosti zdravo i da ne postoji nikakvih tragova oboljenja. Doktor koji ju je liječio saznao je za to i tada je glasno rekao: "Allahu ekber – Allah je najveći." 

● Prije nekoliko godina doktor Faruk Anter obolio je od kamenca u mokraćovodu. Doktori su konstatirali da je nemoguće izvaditi kamence bez operacije. Bolesnik je dva puta odgađao operaciju, a potom je odlučio da obavi 'umru i molio je Uzvišenoga Allaha da ga izliječi. Doktor Faruk obavio je 'umru i pio je zemzem. Prije nego što je izašao iz Harema osjetio je da ga nešto probada u mokraćovodu. Požurio je u nužnik i vidio je da izlaze veliki kamenci. Zahvaljujući Uzvišenom Allahu izliječen je bez operacije. 

Izvor: Naučni idžaz u Kur'anu i sunnetu: eajaz.com, Muhammed Kamil Abdusamed i Abdul-Medžid Zindani

0 komentari

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

 
© Riznice korisnog znanja
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top